Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΙΓΛΙΩΤΙΣΣΑ





Μέσα σε μία καταπράσινη φύση και με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε για μία ακόμα χρονιά η Ημέρα της Μητέρας στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Βιγλιώτισσας στη γειτονική Νεάπολη. Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει από νωρίς το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος για την παρακολούθηση των Ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που τέλεσαν οι πατέρες Δημήτριος Μαγούλης από τη Νεάπολη και Ιωάννης Λιουδάκης από τη Βουλισμένη.


Τα χρώματα και οι μυρωδιές των λουλουδιών και του πράσινου από τον περιβάλλοντα χώρο της Μονής σε συνδυασμό με τις ψαλμωδίες των Ιερέων και των καλλίφωνων ψαλτών μέσα στο ναό δημιούργησαν μοναδικά συναισθήματα και προκάλεσαν ψυχική ανάταση.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η ωραία ομιλία της συνταξιούχου εκπαιδευτικού κας Μαρίας Σεργάκη. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάνας που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της Μονής. Το Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος για θέματα Νεάπολης κ. Μιχάλης Μαρής. Πολύ τρυφερή η χειρονομία του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλισμένης να προσφέρει από ένα μεγάλο κόκκινο τριαντάφυλλο σε κάθε μητέρα.


Στο τέλος προσφέρθηκε στους πιστούς κέρασμα με ρακή, αναψυκτικά και πλούσια εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές της περιοχής. Πολλά συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο της Βουλισμένης για την περιποίηση του χώρου, το στολισμό της εκκλησίας και την οργάνωση της όμορφης εκδήλωσης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου