Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ




«Patara Enigrantebi», που σημαίνει « Μικροί Μετανάστες», είναι το όνομα του χορευτικού συγκροτήματος από τη Γεωργία που επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την πόλη μας. Τη χορευτική αυτή ομάδα είχαμε την ευκαιρία να  γνωρίσουμε το Μάρτιο του 2008 όταν πρωτοήρθε στον Άγιο Νικόλαο και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το γεωργιανό μπαλέτο παραδοσιακών χορών ιδρύθηκε το 2004, και αντλεί τη θεματολογία των χορογραφιών του από την γεωργιανή ιστορία.


 Χάρη, κίνηση και απόλυτος συγχρονισμός είναι λέξεις που όπως ειπώθηκε ταιριάζουν στους χορούς που παρουσιάστηκαν την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ στο κινηματοθέατρο REX. Οι χοροί που παρουσίασε το εντυπωσιακό χορευτικό συγκρότημα ήταν πολεμικοί, εορταστικοί, τελετουργικοί, ανδρικοί, γυναικείοι αλλά και άλλοι που έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τους ποντιακούς. Εκτός από τους χορούς ακούστηκαν και αρκετά παραδοσιακά τραγούδια, που ενθουσίασαν τους πολλούς συμπολίτες μας από τη φίλη χώρα που βρέθηκαν στην αίθουσα του REX. Ιδιαίτερα όμορφες οι κοπέλες του μπαλέτου, και εντυπωσιακά τα κοστούμια και τα αξεσουάρ των χορευτών που φτιάχτηκαν στο χέρι ειδικά γι΄ αυτούς.


 Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου είχε εντάξει την εκδήλωση στο πασχαλινό του πρόγραμμα. Την ομάδα των χορευτών καλωσόρισε η κ. Μαρία Σεργάκη, μέλος του ΠΑΟΔΑΝ. Την παρουσίαση έκανε η γεωργιανή Σαλώμη, το γενικό συντονισμό είχε η συμπολίτισσα από τη Γεωργία, επίσης, κ. Λάινε Πάπιζε. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης.      




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου