Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ REX





Μία  ακόμα εξαιρετική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Αγιονικολιώτες το βράδυ της πρώτης Κυριακής του Απριλίου στο κινηματοθέατρο REX. Η σοπράνο Μαρία Αμβροσιάδη, η μεσοσοπράνο  Σύλβια Στρούθου – Ταϊτζή και ο βαρύτονος Πέτρος Ρακιτζής ερμήνευσαν γνωστά κομμάτια κλασικού και έντεχνου τραγουδιού και εισέπραξαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Στο πιάνο τους συνόδευε ο David James McClurkin.
Οι συντελεστές της «Πασχαλινής Συναυλίας», είναι νέοι καλλιτέχνες με υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές και εξαιρετικές επιδόσεις.
Η Μαρία Αμβροσιάδη γεννήθηκε το 1982 στη Γεωργία από Γεωργιανή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Ασχολήθηκε με το χορό και τη μουσική από την ηλικία των 7 ετών, σπουδάζοντας κλασικό μπαλέτο και πιάνο. Σε ηλικία 11 ετών ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε σπουδές  με την καθηγήτρια και χορογράφο Ρενή Παπαδάκη – Πλουμίδου. Το 2008 αποφοίτησε από τη Σχολή Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Ηρακλείου και εργάζεται ως νοσηλεύτρια. Το 2008 έλαβε Πτυχίο Μονωδίας με την καθηγήτρια Λένα Χατζηγεωργίου στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου.


Η Σύλβια Στρούθου – Ταϊτζή γεννήθηκε το 1985 στη Λεμεσό από Κύπριο πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Στην ηλικία των 5 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού και αργότερα πιάνου, αρμόνιου και μονωδίας. Συνέχισε τις σπουδές της το 2003 στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Ρόστοκ Γερμανίας με καθηγητές την Heike Ziecke στο πιάνο και τον Olaf Lemme στη μονωδία. Το 2010 αποφοίτησε με δίπλωμα στη διδακτική πιάνου και μονωδίας με επιπλέον ειδίκευση στη διεύθυνση χορωδίας. Από το 2010 βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβε τη διεύθυνση της χορωδίας «Μέλισμα». Παράλληλα εργάζεται στη Μουσική Σχολή Αγίου Νικολάου όπου διδάσκει μονωδία και διευθύνει την παιδική χορωδία της σχολής.
Ο Πέτρος Ρακιτζής είναι αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έχοντας σπουδάσει στα Πανεπιστήμια του Cornell (B.A.) και του Stanfort (Ph.D.). Παρακολουθεί μαθήματα μονωδίας με τον Λούη Μανίκα στην Αθήνα και πιάνου με την Patricia ArenasMouza στο Ηράκλειο. Ο David James McClurkin έχει σπουδάσει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Waterloo του Καναδά και έλαβε το διδακτορικό του στην επιστήμη υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Έχει σπουδάσει μουσική (πιάνο, βιολί, θεωρία) στο Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier του Waterloo και στο Royal Conservatory του Τορόντο, και πήρε δίπλωμα πιάνου με άριστα το 1998 με τη Λαρίσα Ερμέγιεβα. Το 2002 ίδρυσε και διευθύνει τη μικρή μικτή αναγεννησιακή χορωδία Coro Della Domenica.


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου ο οποίος είχε την οργάνωση της συναυλίας, την είχε εντάξει στο πρόγραμμα των πασχαλινών εκδηλώσεών του. Την παρουσίαση έκανε ο συντοπίτης καθηγητής κ. Σήφης Παπαδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό και τους καλλιτέχνες εκ μέρους του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου