Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ




Συμπληρώθηκαν φέτος 30 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της 29ης Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Χορού από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Πολλές οι εκδηλώσεις και οι χορευτικές δράσεις που έγιναν ανά την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ήταν και το διήμερο χορευτικών δρώμενων που παρουσίασε στο κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου η Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού της Σοφίας Μαυροφόρου το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου.


Η χάρη, ο ρυθμός και τα χρώματα κυριάρχησαν στη σκηνή του REX από τα πολλά χορευτικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που με το παρατεταμένο χειροκρότημά του δικαίωσε τους χορευτές και τις δύο ημέρες που κράτησαν οι εκδηλώσεις.


Τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τις παραστάσεις διατέθηκαν στην Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Μεραμπέλλου. Ο κ. Γιώργος Μαυροφόρος, Πρόεδρος της Ένωσης απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε την αξία της προσφοράς των χρημάτων, τα οποία θα αξιοποιηθούν βοηθώντας μέλη του σωματείου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες.


Τις χορογραφίες Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού έκαναν η Σοφία Μαυροφόρου και η Μαρία Καλαϊτζάκη, τη χορογραφία χοροθεατρικού δρώμενου η Λίζα Χρυσικοπούλου, τις χορογραφίες Latin, Jazz, Cabaret, Musical η Αγγελική Γαστρά και τις χορογραφίες Street Dance, RnB, Hip Hop η Μαρία Γουλιαρμή. Έπαινοι αξίζουν στη Σχολή της κας Μαυροφόρου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου