Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Τ’ ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ» ΚΑΙ «ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»




Είναι γνωστό πως η χρονιά που πέρασε ήταν αφιερωμένη στον κορυφαίο νεοέλληνα διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον αποκαλούμενο «κοσμοκαλόγερο» και «άγιο των ελληνικών γραμμάτων». Η Εταιρεία Τέχνης «Βιολέττα» με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Σκιαθίτη πεζογράφου, παρουσίασε στο κινηματοθέατρο REX του Αγ. Νικολάου τη δραματοποιημένη «εκδοχή» δύο διηγημάτων του. Πρόκειται για τα διηγήματα: «Τ΄αγνάντεμα», από τα «Σκιαθίτικα διηγήματα» και «Όνειρο στο κύμα», από τα «Θαλασσινά Ειδύλλια». Τα διηγήματα ερμήνευσαν η Μαρινέλλα Βλαχάκη και ο Αντώνης Περαντωνάκης, ενώ τους συνόδευσε μουσικά ο Λεωνίδας Μαριδάκης με την κιθάρα του και τη φωνή του.

Μαρινέλλα Βλαχάκη και Αντώνης Περαντωνάκης


Η Μαρινέλλα Βλαχάκη γεννήθηκε στα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται. Γράφει και έχει εκδώσει ποίηση, διήγημα, παραμύθι, μυθιστόρημα, σενάριο. Το 2000 ίδρυσε την Εταιρεία Τέχνης «Βιολέττα». Σκοπός της, η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με έμφαση στις θεατρικές παραγωγές που βασίζονται σε λογοτεχνικά κείμενα. Ως ηθοποιός έχει παίξει, κυρίως στο θέατρο. Έχει παίξει, επίσης, στην ταινία μικρού μήκους «Σάμουρε» και την τηλεοπτική σειρά «Το νησί», και τα δύο σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη. Πρόσφατα παρουσίασε στην πόλη μας το βιβλίο της «σιλάνς σιλβουπλέ». Ο Αντώνης Περαντωνάκης είναι φιλόλογος και υπεύθυνος της Θεατρικής Ομάδας Καθηγητών της ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου, αλλά πέρα από το θέατρο ασχολείται και με τη συγγραφή.

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης με την κιθάρα του


Την εξαιρετική εκδήλωση (παράσταση) διοργάνωσαν από κοινού η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγ. Νικολάου – ΕΛΜΕ Ν. Λασιθίου, η Πολιτιστική Εταιρεία Ανατολικής Κρήτης (Λαογραφικό Μουσείο Αγ. Νικολάου) και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγ. Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ). Προλόγισε η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ομάδας Καθηγητών κ. Λίζα Χρυσικοπούλου. Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές.




        
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου