Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"ΚΡΗΤΗ ΟΠΩΣ… ΕΡΩΤΑΣ" Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής





Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι  εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), στα πλαίσια της διοργάνωσης ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011. Την Τετάρτη 17 Αυγούστου άνοιξε τις πύλες της στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου μια πολύ ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τον επιτυχημένο τίτλο «ΚΡΗΤΗ ΟΠΩΣ… ΕΡΩΤΑΣ». Την ομάδα των καλλιτεχνών αποτελούν τρεις  ζωγράφοι από το Ηράκλειο, η Μαρίνα Βαποράκη, η Δόξα Δουλγεράκη και ο Στέλιος Πρινάρης. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε για να τιμήσει τους καλλιτέχνες ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.


Η κ. Μαρία Σεργάκη, φυσικός, μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ, καλωσόρισε και παρουσίασε την ομάδα των καλλιτεχνών λέγοντας: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε στην πόλη μας τρεις Ηρακλειώτες καλλιτέχνες που μας έδωσαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε το έργο τους εδώ στην Δημοτική πινακοθήκη, στα πλαίσια της διοργάνωσης ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2011 του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου ΠΑΟΔΑΝ. Την κ. Μαρίνα Βαποράκη, την κ. Δόξα Δουλγεράκη και τον κ. Στέλιο Πρινάρη, και οι τρεις γεννήθηκαν και εργάζονται στο Ηράκλειο. Συνδέονται μεταξύ τους με φιλικούς δεσμούς. Από παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική και ασχολούνται με αυτή, παράλληλα με τις επαγγελματικές και άλλες τους υποχρεώσεις. Τα έργα των τριών ζωγράφων έχουν ως έμπνευση το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Κρήτης, εστιάζοντας στην διαχρονικότητα και ακολουθώντας τη νοητή γραμμή που ενώνει το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Δηλώνουν την αγάπη, το σεβασμό τη συμπαράταξη, την προαίρεση για στήριξη και υπεράσπιση της γενέθλιας γης μας, αισθήματα και συμπεριφορές που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες και απαραίτητες, αν θέλομε να αντιμετωπίσομε με αισιοδοξία, ως άτομα και πολίτες, το μέλλον του τόπου μας επομένως και το δικό μας, με στόχο την ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

Η κ. Μαρία Σεργάκη

Η κ. Βαποράκη είναι αυτοδίδακτη. Σημαντικό ρόλο στην πορεία για την πρώτη ατομική της έκθεση, με θέμα ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΣΤΗ Βασιλική του Αγ. Μάρκου το 2008, έπαιξε η γνωριμία της με τη ζωγράφο – αγιογράφο Ανδρονίκη Χατζιδάκη. Επίσης έχει λάβει μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στο Ηράκλειο το 2003, 2004, 2007, φιλοτεχνεί κάρτες και ημερολόγια, τοιχογραφεί επαγγελματικούς χώρους και παιδικά δωμάτια και προσφέρει εθελοντικά μαθήματα ζωγραφικής, στα πλαίσια καλλιτεχνικών ομάδων και συλλόγων που ασχολούνται με παιδιά με ειδικές ανάγκες.


 Η κ. Δουλγεράκη επαγγέλλεται την ασφαλιστική σύμβουλο, έχει παρακολουθήσει μαθήματα από καταξιωμένους ζωγράφους όπως ο κ. Γκρατσίας και ο κ. Γεωργιάδης, δίπλα στους οποίους κατάφερε να εξελίξει το φυσικό της ταλέντο. Έχει λάβει μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στο Ηράκλειο το 1997, 1999 και 2011 με την Ομάδα ΛΟΓΩ.. ΤΕΧΝΗΣ. Πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση με θέμα Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ τον Απρίλιο 2011 στην πύλη του Αγίου Γεωργίου, όπου παρουσίασε μεγάλο μέρος της αξιόλογης δουλειάς της, των τελευταίων ετών.


 Ο κ. Πρινάρης είναι σπουδαστής στο τμήμα λογιστικής του ΤΕΙ Ηρακλείου. Λάτρης της παράδοσης, εκφράζει την αγάπη του γι αυτήν μέσω της μουσικής και της ζωγραφικής. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στη σχολή του κ. Βασιλειάδη. Συμμετείχε και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκρήτιο διαγωνισμό ζωγραφικής το 1998, δηλώνοντας έτσι σε πολύ νεαρή ηλικία, την αγάπη του για την ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτος στη τεχνική του παστέλ όπως και στην αερογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά και τοιχογραφεί οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Έχει λάβει μέρος στην ομαδική έκθεση της ομάδας ΛΟΓΩ… ΤΕΧΝΗΣ της οποίας είναι μέλος, το Μάρτιο του 2011 στην Πύλη του Αγ. Γεωργίου.

Από δεξιά: Μ. Βαποράκη,Σ. Πρινάρης,Δ. Δουλγεράκη 

 Είχαν όμως την εξαιρετική ιδέα, να οργανώσουν παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο χώρο της πινακοθήκης δύο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Θα έχουμε την ευχαρίστηση, περιβαλλόμενοι από τα έργα τους, να παρακολουθήσουμε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου έντεχνο ελληνικό τραγούδι με τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ με κιθάρα, αρμόνιο και μπουζούκι και με τους μουσικούς Παύλο Σημαντηράκη, Μιχάλη Λουκάκη και Στράτο Κουμπά και την Τετάρτη 24 Αυγούστου τη μουσική εκδήλωση ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ με τους Μιχάλη Παχάκη λαούτο, Γιάννη Μανιουδάκη κιθάρα και φυσικά τον ζωγράφο και μουσικό Στέλιο Πρινάρη με το μαντολίνο του. Τους συγχαίρουμε θερμά για την καλλιτεχνική αλλά ιδιαίτερα για την σημαντική κοινωνική τους προσφορά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία ».

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος κόβουν την κορδέλα 
 Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ ευρηματικό το τίτλο «Κρήτη όπως… Έρωτας» και έδωσε συγχαρητήρια   στους  καλλιτέχνες. Ο κ. Αρναουτάκης συμφώνησε με το Δήμαρχο και είπε ότι Κρήτη και έρωτας είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Κατόπιν η Μαρίνα Βαποράκη διάβασε την παρακάτω μαντινάδα που έγραψαν οι τρεις τους και μιλά για τα έργα τους. «Χώμα, αλμύρα κι΄ άνεμοι κυλιούνται στο κορμί σου, που στους καιρούς προσκύνησαν οι φίλοι κι΄ οι εχθροί σου». Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης από κοινού με το Δήμαρχο έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Αυγούστου και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αναμφίβολα αξίζει την επίσκεψη σας.   

Ο κ. Αρναουτάκης περιηγείται στο χώρο της έκθεσης
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου