Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ REX ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ Α.με.Α



Στις 3 Δεκεμβρίου του 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και καθιερώθηκε να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ). Με αφορμή τον εορτασμό αυτό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκδήλωση με ομιλίες και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου, με τίτλο «Για μια προσπάθεια ν΄ αγγίξουμε τα όνειρά μας».



Τη συνδιοργάνωσαν το παράρτημα ΑμεΑ του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, η Ένωση Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Μεραμπέλου, το Α.μ.Κ.Ε. «Ξένιος Ζευς Οικοτροφείο «Αρετούσα». Συμμετείχαν το Studio Χορού και Έκφρασης “Alegria”,η Σχολή Χορού «Dance Project” και η Σχολή Χορού «Fuente”. Η όλη διοργάνωση είχε την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου.


Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Μηνάς Μηνάς υπάλληλος του Θεραπευτηρίου Χ. Π. Λασιθίου, η οποία άνοιξε με το χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου, τον οποίο μετέφερε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κων. Χαλκιαδάκης. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ελένης Τσαντηράκη. Τέλος μίλησε η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κ. Δέσποινα Κοττάκη.

Σκηνή από την παράσταση "Το ασχημόπαπο"

 Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη θεατρική παράσταση «Το ασχημόπαπο», από μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Γ-1 Τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.
 Ακολούθησε δραματοποίηση παραμυθιού με τίτλο: «Τα σταφύλια του κ. Ζαχαρία», από την εθελόντρια του Οικοτροφείου «Αρετούσα» κ. Πόπη Αμαριωτάκη και με τη συμμετοχή ενοίκων του ξενώνα. Αμέσως μετά το θεατρικό δρώμενο σε ολιγόλεπτη ομιλία της η κ. Αμαριωτάκη, συγκίνησε, και καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα του REX.

Η εθελόντρια Πόπη Αμαριωτάκη

Στη συνέχεια απολαύσαμε χορούς «Latin” από περιθαλπόμενους του Παραρτήματος Α.με.Α Λασιθίου και των σχολών χορού της Κατερίνας Παπαστεφανάκη και χαράς Τζορμπατζάκη.
Προβολή ταινίας μικρού μήκους για το σύνδρομο “Asperger”. Ακολούθησαν χορευτικά από την Ένωση Γονέων και Φίλων Α.με.Α Επαρχίας Μεραμπέλου σε συνεργασία με το Studio χορού και Έκφρασης “Alegria
 Παρουσίαση χορογραφίας εναλλακτικού σύγχρονου χορού, σε χορογραφία Κατερίνας Δασκαλάκη. Βιεννέζικου valse & funky jazz break σε χορογραφία Αγγελικής Γαστρά, Μαρίας Παρασκευοπούλου.



 Και τέλος ακούστηκαν τραγούδια από το τμήμα φωνητικής υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Grazyna Kow-alzckyk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου