Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Με σύμμαχο ένα θαυμάσιο καιρό που δε θύμιζε σε τίποτα τα γνωστά «Νικολοβάρβαρα», και με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος μας Άγιος Νικόλαος.
 Την παραμονή της γιορτής πολλοί πιστοί κατέκλυσαν το βυζαντινό ναό με τη μακραίωνη ιστορία στον ομώνυμο όρμο, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου.
 Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων, ενώ ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ατσαλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νικολάου.


 Το ίδιο βράδυ και μετά τον Εσπερινό ακολούθησε μουσική βραδιά στο κινηματοθέατρο REX από τρεις εξαίρετους μουσικούς – τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο Γεράσμος Ανδρεάτος, ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου και ο Απόστολος Ρίζος παρουσίασαν τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων Ελλήνων δημιουργών και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.



Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιότατος κήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στα διδάγματα που μπορούμε να πάρουμε από τη ζωή του Αγίου Νικολάου.


 Μετά την ευλόγηση των άρτων έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Η πομπή κατέληξε στη μικρή προβλήτα του όρμου, όπου τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων «τα μικρά Θεοφάνεια».


Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης  Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Περάκης, ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Σπύρος Αγγελάκης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.


 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν ιστιοπλοϊκοί, και ανωμάλου δρόμου αγώνες.

 Και του χρόνου!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου