Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ




Το μπαρ «Σαλώμη» στην οδό Μιχ. Σφακιανάκη απέναντι από το κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου γέμισε από κόσμο το βράδυ της Παρασκευής 5 Απριλίου που έζησε μία όμορφη μουσική βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα.



Εμπνευστής και οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο πάντα δραστήριος και ακούραστος Γιάννης Σταμέλος, που στο λόγο του μεταξύ άλλων είπε: «Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι η απόκρυφη ιστορία των Ελλήνων. Άσματα πληγωμένων, απλών και αισθαντικών ελληνικών ψυχών τα ρεμπέτικα, που μιλούν για αγάπες περιφρονημένες, για αγάπες  χωρίς ανταπόκριση, ερμηνευμένα ενίοτε με σπαραγμό ψυχής και πάθος, αλλά ποτέ τραγουδισμένα από σκληρόκαρδους. Τα ρεμπέτικα είναι τραγούδια της καρδιάς. Και όποιος τα πλησιάσει με αγνά αισθήματα του το ανταποδίδουν. Γιατί, η καρδιά με καρδιά μετριέτε…».
 «Μισιρλού», «Τα καβουράκια», «μάτια, φρύδια και μαλλιά», «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», «Αχάριστη», είναι μόνο λίγοι τίτλοι από τα 25 τραγούδια που ακούστηκαν.



Τα ρεμπέτικα ερμήνευσαν οι Γίαννης Σταμέλος, Στρατής Κουρουπάκης, Γιώργος Φουλεδάκης και Λεωνίδας Κλώντζας. Στα όργανα έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Μιχάκης (μπουζούκι), Κώστας Κλώντζας (ακορτεόν), Βασίλης Τράνακας (κιθάρα), Γιώργος Τόλιος (μπαγλαμαδάκι) και Μανώλης Κλώντζας (κρουστά).      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου