Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ




Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Ιστορικό – Θρησκευτικό Τουρισμό φιλοξενήθηκε από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμής» στον Άγιο Νικόλαο.
Την έκθεση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Κρήτης με τη συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, διοργάνωσε το επιχειρηματικό περιοδικό «Ην – Ων».


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο τουρισμός στην Κρήτη ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο. Τόνισε τη σπουδαιότητα των μνημείων της περιοχής και αναφέρθηκε στη φιλοξενία και την ευγένεια των κατοίκων. Ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης, μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλουν οι Μητροπόλεις της Κρήτης για την ανάδειξη, συντήρηση και προβολή των μνημείων. Πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική η ομιλία της ξεναγού κ. Μιράντας Σπίθα για την διατροφή από την μινωική εποχή μέχρι σήμερα.

  Από την παρουσίαση
               των προϊόντων των Μονών

Εκτός από την κ. Δήμητρα Γκαλανάκη υπεύθυνη επικοινωνίας του περιοδικού «Ην – Ων» μίλησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου κ. Μανώλης Βαρκαράκης, ο Διευθυντής των ξενοδοχείων «Ερμής και Κοράλ» κ. Γεώργιος Πελεκανάκης, η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Βασιλική Μαλδούκα και ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Κωστής Δατσέρης.
Παράλληλα με τις φωτογραφίες βυζαντινών θρησκευτικών μνημείων της Κρήτης παρουσιάστηκαν μοναστηριακά βιολογικά προϊόντα από διάφορες Μονές του Νομού.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου