Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΕΛΟΥ «Χιούμορ + Μαθηματικά»




Στις 10 του περασμένου μήνα έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αγαπητού φίλου, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Γιάννη Σταμέλου, «Χιούμορ + Μαθηματιά». Πολλοί φίλοι και αναγνώστες του συγγραφέα τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και γέμισαν τη φιλόξενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου.


 Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος κ. Έφη Μπουκουβάλα- Κλώντζα, η οποία παρουσίασε τους ομιλητές και έκανε σύντομο σχολιασμό του βιβλίου. Η κ. Μαρία Καρτέρη -Σιγανού ήταν η πρώτη που μίλησε και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα το εκπαιδευτικό και το συγγραφικό έργο του Γιάννη Σταμέλου. Ακολούθησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλης Λάμπρου με την ομιλία του, που συνοδευόταν από σλάιντς, ο οποίος και προλογίζει το βιβλίο. Χαριτωμένη και με χιούμορ η ομιλία του Διευθυντή του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου κ. Δημήτρη Καλυκάκη, τα λεγόμενα του οποίου προέρχονταν από την εμπειρία του στις σχολικές αίθουσες. Στη συνέχεια η δρ. Ειρήνη Περυσινάκη ανέγνωσε αρκετά αποσπάσματα από το βιβλίο και τα σχολίασε.


Ακολούθησε ευχάριστο μουσικό διάλλειμα  από τους μουσικούς Μανόλη Κλώντζα, Κώστα Τυμπακιανάκη και την καλλίφωνη Χαρά Τυμπακιανάκη. Ο κύκλος ήταν το θέμα του μονόπρακτου που με χάρη παρουσίασαν οι μαθήτριες Φωτεινή Τζιρή και Δήμητρα Φρυσάλη. Τη σειρά των ομιλιών έκλεισε η φιλόλογος κ. Ελπίδα Γρηγοράκη. Τέλος ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο πως προέκυψε η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου και ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παρευρισκομένους.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου