Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΠΑΡΤΑΛΗ




Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου φιλοξενήθηκε το δεύτερο μισό του περασμένου Δεκεμβρίου μία πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής. Πρόκειται για την τελευταία δουλειά του πολυτάλαντου Αγιονικολιώτη καλλιτέχνη Άγγελου Σπάρταλη.


Ο ανήσυχος νεαρός εικαστικός επέλεξε ως τίτλο της έκθεσης του «Το θολωμένο μου μυαλό», η οποία εκτός από τους πίνακες ζωγραφικής περιελάμβανε και ένα βίντεο, που παρουσίαζε γεγονότα από την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας. Στους πίνακες κυριαρχούσε το ανθρώπινο πρόσωπο με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια που τραβούσαν τα βλέμματα των επισκεπτών.


 Τη νέα του αυτή δουλειά ο Άγγελος τη δούλεψε την τελευταία διετία στην Αθήνα και την ολοκλήρωσε το περασμένο καλοκαίρι στον Άγιο Νικόλαο. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο καλλιτέχνης έχει κάνει επτά ατομικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα έχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων και βραβείων για τη δουλειά του στον κινηματογράφο.


Στα εγκαίνια της έκθεσης τον καλλιτέχνη παρουσίασε η κ. Μαρία Σεργάκη υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης. Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά του καλλιτέχνη και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου