Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ROSS DALY ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ




Μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή βραδιά με μουσική από την Κρήτη, την Ανατολή και τα Βαλκάνια χάρισε στους Αγιονικολιώτες, ο Ιρλανδός στην καταγωγή, «Κρητικός» στην ψυχή  και πολυταξιδεμένος μουσικός Ross Daly με τη συναυλία που έδωσε την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου. 



Η κ. Κέλυ Θωμά

Ο δεξιοτέχνης μουσικός και οι εκλεκτοί συνεργάτες του, Κέλυ Θωμά (λύρα), Γιώργης Μανωλάκης (κρουστά, φωνή) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά, φωνή), με τις μουσικές συνθέσεις  για τέσσερα όργανα σε συνδυασμό με τις φωνές τους συνάρπασαν το κοινό που τους αποθέωσε ιδιαίτερα στα ακούσματα της λύρας. 


Ο Ross Daly και οι συνεργάτες
του στη σκηνή του REX 

«Το πρώτο όργανο του Ross Daly είναι ένα τσέλο, ενώ στα δώδεκά του, στην Ιαπωνία αρχίζει τη μελέτη της κιθάρας. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 βρίσκεται στο San Francisco. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Κρήτη, εντυπωσιάζεται από τη κρητική λύρα και μαθητεύει κοντά στο μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη. Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων έχει συμπράξει επανειλημμένως με μεγάλους μουσικούς, και έχει εμφανιστεί σε πολλά θέατρα ανά τον κόσμο. Σήμερα συνεχίζει να ταξιδεύει και να δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα διευθύνει το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» στο χωριό Χουδέτσι της Κρήτης.» 

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τους Νέους Νεάπολης διοργάνωσε την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.

.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου