Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Ι. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που συγκεντρωθήκαν  το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου της πόλης μας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να αναστείλει την εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου για το ακαδημαϊκό έτος 2011- 2012.


 Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μεστό μα και συγκινητικό λόγο του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου που άγγιξε τις καρδιές των συγκεντρωμένων που συνεχώς τον χειροκροτούσαν.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα με πολιτική πράξη να ανακληθεί η άδικη αυτή απόφαση. Στο λόγο της η Προϊσταμένη του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής του Τ.Ε.Ι. κ. Φωτεινή Ψιμάρνη – Βούλγαρη είπε ότι η απόφαση ανάκλησης στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι η ανάκληση του Τμήματος αποτελεί μια μεγάλη αδικία για το Νομό και την πόλη μας και τόνισε πως, παρά την πίκρα και την απογοήτευση στηρίζει με πάθος και αποφασιστικότητα τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας μας.
Τέλος αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε δια βοής η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αδικία σε βάρος του Τμήματος Τ.Ε.Ι.
Οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας κ.κ. Σήφης Αναστασάκης και Θεόδωρος Πατεράκης με κοινή δήλωση τους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο Δήμαρχος Οροπεδίου κ. Γεώργιος Μηλιαράς. Δεκάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από συλλόγους και φορείς.
Επίσης διαβάστηκε μήνυμα του Βουλευτή Λασιθίου και Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, που διαβεβαιώνει ότι το Τμήμα του Τ.Ε.Ι. δεν θα κλείσει, και ότι θα αγωνιστεί γι΄ αυτό με όλες του τις δυνάμεις.             


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης
κ. Νεκτάριος


Ο Δήμαρχος κ. Δημ. Κουνενάκης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου