Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ




Σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου 2011 μια ηλιόλουστη ημέρα και για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου της Μάχης της Κριτσάς στη θέση Κουτάραντο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς.

 Αυτή την ημέρα τιμούμε με ιδιαίτερο σεβασμό και συγκίνηση την ηρωική Ροδάνθη. Αυτή η γενναία Κριτσωτοπούλα έλαβε μέρος μαζί με άλλα παλικάρια της Κριτσάς στη διήμερη μάχη κατά των Τούρκων. Πολέμησε με γενναιότητα αλλά τραυματίστηκε βαριά και έτσι αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του γενναίου «Σπανομανόλη».
 Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε η ημέρα αυτή. Παρευρέθηκαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα Σώματα Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.
 Η τελετή άρχισε στις 10:30 π.μ. με την προσέλευση των επισήμων. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέηση από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο.
 Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Τζώρτζης Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου εκφώνησε το ιστορικό της επετείου.
 Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους  Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και από τα σχολεία της Κριτσάς και τους υπόλοιπους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
 Στο τέλος προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα στο χώρο της εκδήλωσης τα οποία είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος γυναικών Κριτσάς.
Ακολουθούν φωτογραφίες.  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου