Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΠΕΤΡΑΣ & ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ



Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 η παρουσίαση της Επιστημονικής Επετηρίδας της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας & Χερρονήσου και του βιβλίου «Από την Ελληνική Σχολή στο εν Νεαπόλει Κρήτης Ελληνικό Γυμνάσιο» του  εκπαιδευτικού Δρ. Γεωργίου Μαμάκη.
 Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γ. Μαμάκης. Την παρουσίαση του πρώτου τόμου της Επετηρίδας έκανε ο κ. Εμμανουήλ Δρακωνάκης προϊστάμενος Γ. Α. Κ. Ηρακλείου. Το βιβλίο του Γ. Μαμάκη παρουσίασε ο Δρ. Απόστολος Παπαιωάννου, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο κ. Εμμ. Δρακωνάκης
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Νεκτάριος 

 Την εκδήλωση τίμησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ.κ. Ανδρέας και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Αρχιγραμματέας  της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύρριλος Διαμαντάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο τότε Αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
Οι τιμηθέντες κ.κ. Γωνιωτάκης & Φούσκης

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής τιμήθηκαν οι θεολόγοι καθηγητές και πρωτοψάλτες του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης ελλογιμώτατοι κ.κ. Μιχαήλ Γωνιωτάκης  και Εμμανουήλ Φούσκης. Τους απενεμήθη Σταυρός ο οποίος φέρει στο κέντρο της μιας πλευράς τον Παντοκράτορα Κύριο, ενώ στην άλλη πλευρά τη σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου καθώς και Πιττάκιον στο οποίο αναφέρεται και εξαίρεται η προσφορά τους στην παιδεία και την Εκκλησία. Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου.
 Η εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση ύμνων της εορτής των Τριών Ιεραρχών από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Π.&Χ υπό τη διεύθυνση του καθηγητή και διευθυντή της κ. Αντωνίου Πλαϊτη.               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου