Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ



Οι χιλιάδες κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του Αγίου Νικολάου, που είχαν κατακλύσει το χώρο γύρω από τη λίμνη της πόλης και τα μπαλκόνια της ευρύτερης περιοχής, υπήρξαν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς αθλητικού θεάματος και όχι μόνο, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου στην πόλη μας.



 Πρόκειται για το «Agios NikolaosCliff Diving 2016», που γνώρισε μοναδική επιτυχία, και σίγουρα υπήρξε το γεγονός όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά και των τελευταίων δεκαετιών στο Άγιο Νικόλαο, και πιστεύεται ότι θα έχει συνέχεια.



 Η εκδήλωση αυτή του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΑΟΔΑΝ), που είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώθηκε για πρώτη φορά σε συνεργασία με την World High Diving Federation στα πρότυπα και τις προδιαγραφές ενός διεθνούς Cliff Diving Show με στόχο να αποτελέσει μακροχρόνια το σήμα κατατεθέν της πόλης.



 Οι καταδύσεις από το βατήρα, που είχε τοποθετηθεί στην κορυφή των κάθετα κομμένων βράχων της λίμνης και σε ύψος 16μ., ήταν εντυπωσιακές.



 Έλαβαν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες καταδύτες, μέλη της World High Diving Federation από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία), και ονόματα όπως Andreas Hulliger, Matthias Appenzeller κ.α.






Παράλληλα με τις καταδύσεις πραγματοποιήθηκαν και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, σε μία προσπάθεια να αναβιώσουν οι αγώνες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης όπως αυτοί διεξάγονταν στο παρελθόν, ξεκινώντας την ιστορία του ναυταθλητισμού στην πόλη μας.





 Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αφού ευχαρίστησε τους αθλητές, είπε ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι το δεύτερο μέρος πανελλαδικά που μετά τη Βουλιαγμένη, διοργανώνει τέτοιους αγώνες.


Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Θέμης Γεωργαντάς, ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, εκφωνητής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004), ενώ συμμετείχε και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, εγγονός του αξέχαστου ηθοποιού. Καλεσμένος ήταν ο Ολυμπιονίκης Νίκος Συρανίδης.



 Συμμετείχαν χορευτές Zumba, το συγκρότημα κρουστών «εν ρυθμώ», ενώ τη μουσική επιμελήθηκαν οι DJ Οδυσσέας Μερκούρης και Δημήτρης Κατρίνης.




 Στα διαλείμματα των καταδύσεων έπαιξε το μουσικό συγκρότημα του Πάρη Περισυνάκη και χόρεψαν χορευτές της Σχολής Χορού Γιαννίκου – Ταμιωλάκη.


 Η γιορτή έκλεισε με χιλιάδες πυροτεχνήματα που φώτισαν και χρωμάτισαν το νυκτερινό ουρανό πάνω από τη λίμνη.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου