Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ Μ. ΣΟΥΓΙΟΥΛ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Μία όμορφη και νοσταλγική μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο κινηματοθέατρο REX το βράδυ της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου. Ήταν το εξαιρετικό αφιέρωμα στον αξιόλογο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, από την Χορωδία Αγίου Νικολάου η οποία είναι πλέον τμήμα της Περιηγητικής Λέσχης.



 Ο Μιχάλης Σουγιούλ είναι ένας διαχρονικός μουσικοσυνθέτης, όχι τόσο γνωστός στον πολύ κόσμο, κυρίως στους νεότερους. Στη σύντομη ζωή του (1906 – 1958) έγραψε περισσότερα από 700 τραγούδια, μουσική για 45 θεατρικές επιθεωρήσεις, για 10 κινηματογραφικές ταινίες και δημιούργησε τη Σχολή του Αρχοντορεμπέτικου.



 Τη μουσική βραδιά λάμπρυναν με την παρουσία τους οι κόρες του Σουγιούλ, η Ηρώ και η Αλίκη. Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Άννα Καραγιαννάκη, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης, και την προσφορά της Χορωδίας στον τόπο. Τη Χορωδία διηύθυνε ο ακούραστος μουσικοδιδάσκαλος Γιώργος Συντιχάκης, για τον οποίο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μίλησε με θερμά λόγια και του απένειμε αναμνηστική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στα μουσικά πράγματα της πόλης.



 Επίσης ο Δήμος Αγίου Νικολάου τίμησε τις δύο κόρες του μουσικοσυνθέτη και τους απένειμε το μετάλλιο της πόλης, οι οποίες με τη σειρά τους ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν στη καλή όργάνωση της εκδήλωσης.




 Για τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Σουγιούλ μίλησε η κ. Έλση Λασιθιωτάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου