Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ «Καλυδώνια 2014»



Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή αρκετών κολυμβητών πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι αγώνες κολύμβησης ανοικτής θάλασσας «Καλυδώνια 2014». Οι αγώνες τους οποίους διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καλυδών» έγιναν το Σάββατο 23 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της παραλίας της Πλάκας και της νήσου Σπιναλόγκα.



Πριν την έναρξη των αγώνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος τέλεσε Αγιασμό. Αμέσως μετά σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Η εκκίνηση δόθηκε από την παραλία της Πλάκας (Πάρκο Μιραμπέλλο) στις 5:00 το απόγευμα.



 Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε δύο αποστάσεις. Ο πρώτος αγώνας περιελάμβανε ελεύθερη κολύμβηση μέχρι τη Σπιναλόγκα και επιστροφή (1800μ), ενώ ο δεύτερος περιελάμβανε το γύρο της νησίδας (3000μ). Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και αυτό βοήθησε στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων. Η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Σπύρου Γιαννιώτη, πρόσθεσε κύρος στην εκδήλωση.



Τα Καλυδώνια έχουν γίνει πλέον θεσμός όπως τόνισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυδών κ. Τζίνα Ξανθάκη, η οποία ευχαρίστησε όσους με οποιανδήποτε τρόπο βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγώνων. Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου κολυμβητή, ξεκίνησε η απονομή των επάθλων.




 Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου και είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου