Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ



Οι Βρύσες είναι ένα από τα λίγα παραδοσιακά χωριά του Μεραμπέλλου. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων και περιβάλλεται από πολύ πράσινο. Είναι γνωστό για τον ηρωισμό του, αλλά και για τις δύο αξιόλογες μονές, των Κρεμαστών και της Κουφής Πέτρας που βρίσκονται στην περιοχή του.

Ο Προφήτης Ηλίας, στο λόφο πάνω από το χωριό

Τα τελευταία χρόνια, φορέας παράδοσης και πολιτισμού του χωριού, είναι ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Βρυσών. Για Τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος παρουσίασε το δικό του Πολιτιστικό Αύγουστο. Μία σειρά από αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούσαν εκθέσεις εικαστικών, λογοτεχνία, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές κ.α. ήταν η φετινή καλοκαιρινή του πρόταση που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Το εσωτερικό το ναού της Μεταμόρφωσης 

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την έκθεση ζωγραφικής, ψηφιδωτού και λιθογλύπτου τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στις 3 Αυγούστου και συμμετείχαν οι εικαστικοί: Πέλλα Ταμπακάκη, Κωστής Σπίθας και Αλίκη Πατεράκη. Τίτλος της έκθεσης «Σε καμβά χαρτί και πέτρα».

Από την έκθεση εικαστικών

«Γνωρίζω τον τόπο μου» ήταν η επόμενη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου και περιελάμβανε μεταξύ των άλλων πεζοπορία στους νερόμυλους του Πλατανιά.
 «Αντάμωμα στο πλάτανο του Δρασίου» ανήμερα της Παναγίας μετά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία των Πατέρων.
 Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης και οι 3 καλές συμβουλές», έλεγε το πρόγραμμα στις 16 του μήνα.

Από τη βραδιά λογοτεχνίας και μουσικής

 Ξεχωριστή εκδήλωση αποτέλεσε η βραδιά λογοτεχνίας και μουσικής. Ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο «δύο φεγγάρια δρόμος». Ο βάρδος της μουσικής του τόπου μας Γιάννης Βάρδας (Λυραρογιάννης), συγκλόνισε τους παρευρισκομένους με τη φωνή και τη δεξιοτεχνία του στη λύρα, ενώ εντυπωσίασαν οι χορευτές από τον Κρούστα με τους παλαιούς χορούς τους.


Χώρος εκδηλώσεων 

 Η αυλαία των εκδηλώσεων για φέτος έπεσε την Παρασκευή 22 Αυγούστου με «Τα τραγούδια που αγαπήσαμε» με την ορχήστρα του Αντώνη Κουμπανάκη και τη συμμετοχή της Ειρήνης Κασιμάτη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Βρυσών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου