Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Τα κρόσσια του φεγγαριού» 50 χρόνια μετά


Πολύς κόσμος παρακολούθησε το αφιέρωμα που έγινε την Παρασκευή το βράδυ 29 Αυγούστου στο κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου, για τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την παραγωγή της ταινίας «Τα κρόσσια του φεγγαριού» του Γουώλτ Ντίσνεϊ με πρωταγωνίστρια τη Βρετανίδα ηθοποιό Χέιλι  Μιλλς.
 Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγιναν στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο, στην Κριτσά, στο Χουμεριάκο και τα Φέρμα.

Νίκος Τραντάς

 Ο Νίκος Τραντάς είναι γνωστός κυρίως ως δημοσιογράφος, είναι όμως και ένας πολύ καλός συλλέκτης φωτογραφιών, εντύπων κ.α. ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε εκδηλώσεις – παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου.

Χέιλι Μιλλς

Στην νοσταλγική αυτή εκδήλωση ο Νίκος Τραντάς προλόγισε την ταινία κάνοντας αναφορά στην εποχή των γυρισμάτων, προβάλλοντας φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αξιόλογο αρχείο του.

Άντονι Χόροβιτς

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η προβολή της συνέντευξης που παραχώρησε η πρωταγωνίστρια της ταινίας τον περασμένο Ιούνιο στο Λονδίνο.




Τη συνέντευξη εξασφάλισε ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας Άντονι Χόροβιτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση. Στον κ. Χόροβιτς απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου με συνοδευτικό δίπλωμα. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Τα κρόσσια του φεγγαριού».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου