Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ



Τον αείμνηστο συμπατριώτη μας Γιάννη Παπαθεοδώρου, πρώτο Δήμαρχο Αθηναίων μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας τίμησε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Αυγούστου στο Παλαιό Γυμνάσιο Νεάπολης.
 Τον τιμώμενο που γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια στη Νεάπολη, παρουσίασε η κ. Μαρία Σεργάκη εκ μέρους του (ΠΑΟΔΑΝ). Το βιογραφικό του συνόδευε βίντεο από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ.



 Ο Γιάννης Παπαθεοδώρου φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στο Ιταλο-ελληνικό πόλεμο με την 5η Κρητική Μεραρχία και τιμήθηκε για τη δράση του με τον Πολεμικό Σταυρό Γ΄ Τάξεως. Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση. Άσκησε μαχόμενη δικηγορία με εξειδίκευση σε εργατικά θέματα. Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1954 με τον Π. Κατσώτα, και ανεδείχθη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος το 1959 και το 1964.



 Εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων το 1975 και ανέλαβε καθήκοντα στις 6 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς. Αποχώρησε από το δημαρχιακό αξίωμα με τη λήξη της θητείας του, στις 31 Δεκεμβρίου 1978.
 Με πολλή αγάπη και συγκίνηση μίλησε για το θείο της η ανιψιά του κ. Άντζελα Χαρλαύτη – Σπανδώνη.



 Για τη συμμετοχή του στην αυτοδιοίκηση μίλησε ο Αντώνης Χουρδάκης, Δήμαρχος Νεάπολης από το 1978 έως το 1982 που υπήρξε συνεργάτης του.

Παράλληλα με την εκδήλωση, άρχισε να λειτουργεί στη μεγάλη αίθουσα του Παλαιού Γυμνασίου έκθεση με αντικείμενο τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου