Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΙΤΣΑΣ «ΛΑΤΩ»



Μετά από πολλά χρόνια και αρκετές προσπάθειες ολοκληρώθηκε η μετατροπή του παλαιού ελαιοτριβείου «Αρχαύλη» στην Κριτσά σε πολυχώρο πολιτισμού.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κριτσάς, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, αποτελεί στολίδι για την περιοχή. Η σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «ΛΑΤΩ» που διαθέτει μπορεί να φιλοξενεί πάρα πολλές εκδηλώσεις. Το ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου περιλαμβάνει την κύρια αίθουσα (αμφιθέατρο), τον αποθηκευτικό χώρο, το γραφείο πληροφοριών και υποδοχής, τις εσωτερικές τουαλέτες και το κυλικείο. Στο δεύτερο όροφο υπάρχει πατάρι και αποθηκευτικός χώρος.



Τη διαχείριση του πολυχώρου θα έχει ο Δήμος, η Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς.
 Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Κοκκίννης, υποψήφιοι δήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πάρα πολύς κόσμος.
Τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς της Κριτσάς. Τα εγκαίνια έκλεισαν με κρητική μουσική από το λυράρη Δημήτρη Σγουρό.




 Στο δεύτερο όροφο του Κέντρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς και ο φυσιοδίφης Γιώργος Αφορδακός παρουσίασαν έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Οι ομορφιές του τόπου μας».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου