Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ



Στο μπαρ «Σαλώμη» που βρίσκεται στην οδό Μιχ. Σφακιανάκη απέναντι από το κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου έκοψε τη βασιλόπιτά της το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Γιάννης Σταμέλος, στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους στην αίθουσα και όσους στηρίζουν τις προσπάθειες της Εταιρείας και το περιοδικό «Αμάλθεια» που εκδίδει.

Ο κ. Γιάννης Σταμέλος,
           κόβει τη βασιλόπιτα

Μετά το κόψιμο της πίτας ακολούθησε ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, από την «Αυτοσχέδιο Χορωδία» που περιελάμβανε τραγούδια της καντάδας, αρχοντορεμπέτικα και έντεχνα.
 Στα όργανα έπαιξαν οι μουσικοί: Πάτρα Φαρσάρη αρμόνιο, Γιάννα Παπαδάκη φλάουτο, Γιάννης Μιχάκης μπουζούκι, Βασίλης Τράνακας κιθάρα, Κωστής Κλώντζας ακορντεόν, Μανώλης Κλώντζας κρουστά.



Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι: Μαρία Καρτέρη-Σιγανού, Άννα Καρτέρη, Ρούλα Καναβάκη, Έφη Παχυγιαννάκη, Τένια Κουτουλάκη, Γιάννης Σταμέλος, Στρατής Κουρουπάκης, Γιώργος Φουλεδάκης, Κωστής Μαστοράκης, Γιάννης Γεροντής, Θανάσης Ρωσσίδης, Γιώργος Κοκκίνης και Λεωνίδας Κλώντζας.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου