Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ



Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Αμμούδι τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου. Επίκαιρο και εμπνευσμένο ήταν το κήρυγμα του Σεβασμιότατου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Εισερχόμαστε στον καινούργιο χρόνο με αγωνία, με πόνο. Με την αγωνία και τον πόνο ενός λαού ταπεινωμένου, όχι μόνο για τα χρέη του, αλλά προπάντων για την απώλεια των αξιών του. Έχουμε συνειδητοποιήσει  ότι ο εγωκεντρικός και ο ευδαιμονιστικός τρόπος της ζωής μας και όχι μόνο συνετέλεσαν να έλθουμε σ΄ αυτήν την κατάσταση. Το πιο φοβερό είναι ότι χάσαμε καθετί το πνευματικό, που αναδυόταν από τις μακραίωνες ρίζες της γλώσσας, της  ιστορίας, της παράδοσης μας. Όμως οι ελπίδες μας είναι βαθιές, δεν εξανεμίζονται, είναι βέβαιες, γι΄ αυτό αμετάθετες και αν θέλετε, ξεφυτρώνουν μέσα από τους πόνους μας. Και όσες ελπίδες ξεφυτρώνουν από τους πόνους και είναι πιο ισχυρές».



Μετά το πέρας του Εσπερινού στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας «επί τη ενάρξει του νέου Σωτηρίου Έτους 2014». Πριν την κοπή της βασιλόπιτας η Χορωδία  της ενορίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Φουλεδάκη τραγούδησε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος είπε: «Ελπίζουμε η καινούργια χρονιά να μας φέρει υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία. Ελπίζουμε να τελειώσουνε τα δύσκολα. Έχουμε υποχρέωση, όλοι μαζί να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο». 
  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου