Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ &ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ




Για δεύτερη χρονιά φέτος η Ορειβατική και Πεζοπορική Ομάδα της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολάου, παρουσίασε σε έκθεση, φωτογραφίες των μελών της από τις εξορμήσεις τους στο Νομό Λασιθίου αλλά και της Κρήτης γενικότερα.
 «Εικόνες Φύσης και έργα Ανθρώπων» είναι ο τίτλος της έκθεσης, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου.



Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. Το «παρών», έδωσε και η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Μαρία Κωστάκη, καθώς και η υπεύθυνη για τα εικαστικά στον ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Σεργάκη, η οποία αναφέρθηκε στις καλλιτεχνικές ευαισθησίες των μελλών της Ομάδας και στην αγάπη τους για τη φύση και τη φωτογραφία.



 Μίλησε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας Λεωνίδας Κλώντζας, και αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου της Περιηγητικής Λέσχης κ. Στρατή Κουρουπάκη , απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους η Ομάδα πεζοπορεί κάθε Κυριακή.
 Στη διάρκεια των εγκαινίων η Μαρία Λεμπιδάκη έπαιξε μουσικά κομμάτια για κλασική κιθάρα, ενώ οι μαθήτριες Αγγελική Επιτροπάκη και Εύα Ανυφαντάκη έπαιξαν κλασικά κομμάτια για πιάνο.



 Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι: Ανδρέας Λουκάκης, Γιάννης Πάγκαλος, Λεωνίδας Κλώντζας, Γιώργος Φαζός, Πόπη Χαλκιαδάκη, Ελένη Λάμπρου, Μανώλης Σπυριδάκης, Γιάννης Γεροντής, Κώστας Βελισαρίου, Σοφία Καραμανώλη, Σταύρος Καναβάκης, Γιάννης Χαμηλάκης, Γιάννης Σπυριδάκης, Πόπη Μπρόκου, Μαρίνα Θεοδωράκη, Νίκος Μπαλοθιάρης  Κατεριίνα Διακώνου, Μαρία Κατσούλη.

Ο Σταύρος Καναβάκης

Στο χώρο της έκθεσης και κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια επιμόρφωσης με θέματα σχετικά με τη φωτογραφία. Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ο Σταύρος Καναβάκης μίλησε για τη «φωτογραφία τοπίου». Την Τετάρτη 18 του μήνα οι Μανώλης και Γιάννης Πάγκαλος, μίλησαν για την Επεξεργασία Ψηφιακής Φωτογραφίας και Βίντεο».

Ο Μανώλης Πάγκαλος


 Η έκθεση λειτουργεί τα απογεύματα από τις 5.30 έως τις 8.30 και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 14 Ιανουαρίου.             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου