Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Ι. ΣΤΑΜΕΛΟΥ «Φαντασία και Μαθηματικά»



Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, έγινε την περασμένη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Σταμέλου, «Φαντασία και Μαθηματικά».
Το βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος» , είναι το 7ο του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτελεί ένα πρωτότυπο πόνημα, που – ενώ σε πρώτη ανάγνωση παρακάμπτει τη στενή μαθηματική σκέψη και λογική- διά της «πλαγίας» οδού, βασιζόμενο ακριβώς σε αυτές, εξυπηρετεί το στόχο του ευρηματικού δασκάλου.



Η αφορμή για την έκδοση του βιβλίου προέκυψε από μία πρόσκληση Δημοτικού Σχολείου για να μιλήσω πως γράφεται ένα βιβλίο… εξομολογήθηκε ο συγγραφέας.
 Στην εκδήλωση πήραν μέρος και μίλησαν, η κ. Εύη Μπουκουβάλα- Κλώντζα, που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης, η μαθηματικός κ. Μαρία Μαυρικάκη και ο δάσκαλος κ. Κωστής Καλύβας.



Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε η φιλόλογος κ. Γωγώ Ζερβού, ενώ ένα ποίημα απάγγειλε ο μικρός Μιχαλάκης Κλώντζας.
 Μελοποιημένα ποιήματα, τα οποία ο Γιάννης Σταμέλος συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, απέδωσε η «Αυτοσχέδιος Χορωδία» αποτελούμενη από τους Άννα Καρτέρη, Λεωνίδα Κλώντζα, Στρατή Κουρουπάκη, Έφη Παχυγιαννάκη και Γιώργο Φουλεδάκη.




Έπαιξαν οι μουσικοί: Κωστής Κλώντζας, Μανόλης Κλώντζας, Γιάννα Παπαδάκη, Βασίλης Τράνακας, Πάτρα Φαρσάρη.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου