Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ» ΣΤΟ REX ΑΠΟ ΤΟ Μ. Ω. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Με μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, πλημμύρισε η αίθουσα του κινηματοθεάτρου REX, το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, και οι Αγιονικολιώτες που παρευρέθηκαν  απόλαυσαν μία υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά.



Το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου με την παιδική χορωδία και την χορωδία ενηλίκων παρουσίασε το μουσικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι, ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ».



 Το έργο αυτό θεωρείται από τα σπουδαιότερα του συνθέτη αλλά και γενικά της ελληνικής μουσικής. Ο «Μεγάλος Ερωτικός» είναι κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Διονυσίου Σολωμού, Σαπφούς, Μυρτιώτισσας, Γεωργίου Σαραντάρη, Παντελή Πρεβελάκη, Γεωργίου Χορτάτζη και Σολομώντος.

Η κ. Κάλλια Αναστασάκη

Το έργο γράφτηκε στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 1972.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης είχε η κ. Κάλλια Αναστασάκη, η οποία έπαιξε και στο πιάνο. Την επιμέλεια της χορογραφίας είχαν οι κ.κ. Μαρία Καλαϊτζάκη και Μαριλού Μπεναρδή.




Τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου που παραχώρησε την αίθουσα του REX εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος του κ. Μαρία Κωστάκη, η οποία και παρουσίασε το μουσικό σχήμα.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου