Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΡΟΝΤΗ




Το βιβλίο του Φιλόλογου και Ιστορικού κ. Μιχάλη Γεροντή, «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», παρουσιάστηκε στο κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013. Την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και το βιβλιοπωλείο «Προμηθέας». Μίλησαν γνωστοί Φιλόλογοι, Ιστορικοί, Συγγραφείς καθώς και ο ίδιος ο κ. Γεροντής.


Αξιέπαινη η πολύχρονη ερευνητική προσπάθεια του κ. Γεροντή για τη συγγραφή του βιβλίου με τις πολλές σελίδες, τους χάρτες και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ο κ. Μιχάλης Γεροντής που είναι γνωστός και με την ενασχόληση του με τις «Δρίμες» τον παραδοσιακό τρόπο πρόγνωσης του καιρού, στο βιβλίο του με τα 56 κεφάλαια καταπιάνεται με άγνωστα θέματα του νεότερου Κρητικού Ελληνισμού και τις σχέσεις των Κρητών με τις πάμπολλες φυλές της Μεσογείου. Ο καθηγητής κ. Θεοχάρης Προβατάκης στον πρόλογο του γράφει, «… πρόκειται ιδιαίτερα για μία τεκμηριωμένη μεγάλη κρητική και ελληνική εγκυκλοπαίδεια με τόσες πληροφορίες, στοιχεία και μαρτυρίες, που μελετώντας τα ο κάθε αναγνώστης, χαλκεύεται η πίστη του, σφυρηλατείται η προσωπικότητα του και ισχυροποιείται το φρόνημα του».


Ο φιλόλογος κ. Παύλος Γουλιαρμής ήταν ο πρώτος ομιλητής ο οποίος αναφέρθηκε στη δομή του βιβλίου και το συγγραφέα. Ακολούθησε ο γνωστός ερευνητής και συγγραφέας κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, που χαρακτήρισε ενδιαφέρον και απολαυστικό το βιβλίο. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η φιλόλογος κ. Έρση Ορφανάκη – Λασιθιωτάκη. Το συγγραφέα και τους ομιλητές παρουσίασε η αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Κωστάκη.


Η εκδήλωση περιελάμβανε και μουσικό μέρος με κρητικά ακούσματα που έπαιξαν οι νέοι και ταλαντούχοι μουσικοί Νεκτάριος Υγειονομάκης, Χρίστος Γεροντής και Γιώργης Καρόφυλλος. Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Κλώντζας και πολύς κόσμος.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου