Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ




Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 στη Γαλλία από τον τότε υπουργό Πολιτισμού της χώρας, Ζακ Λανγκ (Jack Lang), και πραγματοποιήθηκε τότε η πρώτη μουσική γιορτή στο Παρίσι. Σύντομα η γιορτή εξαπλώθηκε εκτός των συνόρων της Γαλλίας, και η Αθήνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ήταν η επόμενη  πόλη που τίμησε τη μουσική. Σήμερα η Ε.Η.Μ., είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός  που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες.


 Εκτός από την Αθήνα πολλές ήταν οι περιοχές και οι πόλεις ανά την Ελλάδα που διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη μεγάλη ημέρα. Ενδεικτικά αναφέρονται η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Κομοτηνή και η Ρόδος. Στον Άγιο Νικόλαο οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου από το κέντρο της πόλης. Ο πεζόδρομος της 28ης Οκτωβρίου και η οδός Ρούσσου Κουνδούρου πλημμύρισαν από μελωδίες. Δεκάδες νέοι και μαθητές του Ωδείου Τέχνης Κρήτης, το οποίο είχε την πρωτοβουλία των εκδηλώσεων, χωρισμένοι σε ομάδες ερμήνευαν μουσικά θέματα και εντυπωσίασαν με τη δεξιοτεχνία τους στα διάφορα μουσικά όργανα.


Το βράδυ της ίδιας ημέρας και στο χώρο εκδηλώσεων της λίμνης το Ωδείο Τέχνης παρουσίασε μια πολύ όμορφη μουσική εκδήλωση όπου ακούστηκαν γνωστές μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο. Πολύς ήταν ο κόσμος που προσήλθε  στο χώρο της λίμνης και απόλαυσε την ωραία μουσική βραδιά, μεταξύ των θεατών και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.


Το Ωδείο Τέχνης με άλλη μία εξαιρετική συναυλία, σφράγισε τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που συνέπεσε με το τέλος της μουσικής σχολικής χρονιάς. Η συναυλία δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου στο κινηματοθέατρο REX. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Λόγια ευρωπαϊκή μουσική στον κινηματογράφο». Πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και δασκάλους για τις μαγικές βραδιές που μας χάρισαν.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου