Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ ΠΕΤΡΑ»




«Μάθε να κτίζεις πέτρα», είναι ο τίτλος του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου, του οποίου η παρουσίαση έγινε τη Δευτέρα το βράδυ 19 Μαρτίου στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου. Το πρωτότυπο αυτό βιβλίο έγραψε ο Μανώλης Πιπεράκης γνωστός και ως Μαστρομανώλης από τις Άνω Ασίτες Ηρακλείου.

Η κ. Μαίρη Παχιαδάκη και
 ο κ. Μανώλης Πιπεράκης

Η κ. Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για την τέχνη και το έργο του Μανώλη Πιπεράκη. Στη συνέχεια μίλησε ο συντοπίτης αρχιτέκτων κ. Οδυσσέας Σγουρός  ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ-ΤΑΚ). Διαβάστηκε επίσης ομιλία του Ηρακλειώτη αρχιτέκτονα κ. Ηρακλή Πυργιανάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι στην εκδήλωση. Ο ζωγράφος κ. Ρουσέτος Παναγιωτάκης ήταν ο επόμενος ομιλητής. Ξεχώρισε η πολύ ωραία ομιλία του κ. Κώστα Δαμοβολίτη, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Μαστρομανώλη. Κατόπιν ο συγγραφέας του βιβλίου εξήγησε πως κτίζεται η πέτρα στους παρευρισκομένους, και με την προβολή φωτογραφιών έδειξε παλαιά κτίρια που έχει αναπαλαιώσει και τεχνικές που εφαρμόζει.

Η αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Τη βραδιά στο Επιμελητήριο έκλεισε η συμπολίτισσα κ. Άννα Καρτέρη, του γνωστού βιβλιοπωλείου, η οποία ευχαρίστησε το συγγραφέα, τους ομιλητές, τους παρευρισκομένους και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου