Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ




Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 7 το βράδυ στο κινηματοθέατρο REX στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των ατόμων με αναπηρίες. Συγκίνηση μα και θαυμασμό προκάλεσαν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Με παρατεταμένα χειροκροτήματα το πολυπληθές κοινό τους έδειξε την αγάπη του και τον εντυπωσιασμό του. Ήταν 2 ώρες γεμάτες χορο, τραγούδι, μουσική και θεατρικά δρώμενα.

Στιγμιότυπο από "το μολυβένιο στρατιώτη" 

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν: το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, η Ένωση Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Επαρχίας Μεραμπέλου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, το Οικοτροφείο «Αρετούσα» της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ξένιος Ζεύς» και ο Ξενώνας «Ψυχαργώ» του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στο χαιρετισμό του ο Διοικητής του Θ.Χ.Π.Λ. κ. Λευτέρης Μηλιός, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το θεραπευτήριο και ευχαρίστησε τους εργαζομένους και όλους όσους προσφέρουν δωρεές σε αυτό. Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις σε φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου, παρουσιάζοντας με πολλή χάρη απόσπασμα από το έργο «Ο μολυβένιος στρατιώτης». Οι χοροί latin σκόρπησαν κέφι και ενθουσιασμό στην αίθουσα του REX. Τους παρουσίασαν τα παιδιά των Εργαστηρίων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου με την υποστηρικτική συμμετοχή της Σχολής Χορού της Σοφίας Μαυροφόρου, σε χορογραφίες της Αγγελικής Γαστρά. Την παράσταση όμως έκλεψαν ο Γιώργος Μαυροφόρος και η Φανή Γουναρίδη με το χορευτικό τους και καταχειροκροτήθηκαν. Επίσης προβλήθηκαν οι ταινίες «Μια βόλτα στην πόλη» και «Το όνειρο της κούκλας» (παραμύθι).

Η Χορωδία του Ωδείου Τέχνης 


Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τραγούδι. Τραγούδησε ο Μιχάλης Κλώντζας. Η Σοφία Αρακαδάκη ήταν στο πιάνο, ενώ συμμετείχε η Χορωδία του Ωδείου Τέχνης υπό τη Διεύθυνση της Ειρήνης Παναγιωτάκη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καστρινάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Μπετούρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης και πάρα πολύς κόσμος. Χαιρετισμούς απέστειλαν με επιστολές τους οι βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.                



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου