Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Π&Χ




 Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης διεξήχθησαν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 οι εξετάσεις των αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου.
Στον  χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος είπε ότι επιθυμεί να έχει μέλλον η Σχολή και να μη μείνει ένα «κλειστό κέντρο» για λίγους, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί να γίνει γνωστή στους επισκέπτες της περιοχής μας, πολλοί μάλιστα από τους οποίους ενδιαφέρονται για τη Βυζαντινή μουσική.  Στην συνέχεια ευχαρίστησε επιτροπή και σπουδαστές και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Οι εξετάσεις περιελάμβαναν θεωρία και πράξη. Στα πρόσωπα των σπουδαστών ήταν αρχικά έκδηλη η αγωνία, την οποία αντικατέστησε αργότερα η ικανοποίηση αφού στην πλειονότητα αρίστευσε. Την εξεταστική επιτροπή αποτελούσαν οι παρακάτω καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής:

Δημήτριος Νεράντζης Πρωτοψάλτης
Ανδρέας Γιακουμάκης
          Αντώνιος Πλαΐτης Διευθυντής της Σχολής
π. Γεώργιος Τζάβλας
π. Νικόλαος Αλεξάκης
Γεώργιος Ψαρουδάκης
                     
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΗΤΑΝ:

Φρίγκα Αλεξάνδρα
Λαζαράκης Κωνσταντίνος
Πλαϊτης Κωνσταντίνος

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΗΤΑΝ:

Σιγανός Νικόλαος
Χειμωνάκης Κωνσταντίνος
Μαστοράκης Κωνσταντίνος

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥ ΗΤΑΝ:

Μωραΐτης Πέτρος
Πανταζής Μενέλαος
Βογιατζάκης Γεώργιος

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Π&Χ. Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το οποίο εκπροσώπησε η καθηγήτρια μουσικής κ. Ιωάννα Παπαδάκη.

Η αναμνηστική φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου