Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ το νέο βιβλίο του Μανόλη Μακράκη



Πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου η παρουσίαση του βιβλίου του εκπαιδευτικού Μανόλη Μακράκη, «ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ Ηρακλείου Κρήτης ο τόπος και οι άνθρωποι στην πορεία του χρόνου».
 Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Μαρία Κωστάκη, και αναφέρθηκε στη σημασία της καταγραφής της τοπικής ιστορίας και της επιστημονικής τεκμηρίωσης της μέσα από πολλαπλές πηγές που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας γράφοντας για την γενέτειρα του.


 Στην ομιλία του ο γνωστός αρχιτέκτονας Οδυσσέας Σγουρός αναφέρθηκε στην αμερόληπτη προσέγγιση του συγγραφέα απέναντι στα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα όπως περιγράφονται και τόνισε τα πολύ ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεί που καταγράφονται στο βιβλίο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγγραφέας Γιώργος Μαμάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, Χάρης Αλεξάκης.
 Ο κ. Μακράκης είναι διδάκτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.




Ο συγγραφέας έχει εκδώσει ακόμα τα βιβλία, «Αγωνιστές Ελούντας» (2009), «Κρητών Παιδεία – Η Παιδεία στην τουρκοκρατούμενη και αυτόνομη Κρήτη» (διδακτορική διατριβή) κ.α.  
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ατσαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου