Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ



Η Ναζαρέτ της Παλαιστίνης είναι η πόλη όπου η Υπεραγία Θεοτόκος έζησε τα νεανικά της χρόνια, μνηστευμένη με τον προστάτη της Ιωσήφ. Σε αυτή εδώ την πόλη έγινε η αποκάλυψη «του απ΄ αιώνος απόκρυφου και αγγέλοις άγνωστου μυστήριου». Εδώ δίπλα στη δροσερή πηγή που υπάρχει μέχρι σήμερα ακούστηκαν τα χαρμόσυνα εκείνα λόγια «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά σου…»



Η Ναζαρέτ στα χρόνια του Χριστού ήταν ένα μικρό, άσημο και κακόφημο χωριό. Ο Ελληνορθόδοξος Ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται πάνω από το πηγάδι, όπου η Παρθένος ερχόταν όπως όλες οι γυναίκες να πάρει νερό. Ο πρώτος ναός κτίστηκε το 327μ.Χ Από την Αγία Ελένη για να καταστραφεί και να ξανακτιστεί πολλές φορές. Η σημερινή εκκλησία είναι του 1750 και κτίστηκε από την Αγιοταφίτικη Αδελφότητα.




Θαυμάσιες τοιχογραφίες καλύπτουν το Καθολικό από το οποίο ο προσκυνητής κατεβαίνει στην πηγή της Παναγίας η οποί και σήμερα αναβλύζει αγίασμα. Πάνω από την πηγή υπάρχει η εικόνα του Αρχαγγέλου που φέρνει στην Παρθένο το χαρμόσυνο άγγελμα και στην κοιλιά της απεικονίζεται το Θείο Βρέφος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου