Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ



«Οι πελασγοί στο Νέο Κόσμο» ήταν ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας διάλεξης που δόθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Λασιθίου. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο ερευνητής θεμάτων σχετικών με την καταγωγή των αρχαίων πολιτισμών από γλωσσολογικής κυρίως απόψεως και μελετητής των γλωσσών ιθαγενών λαών σε όλο τον κόσμο, κυρίως της Αμερικής κ. Σταύρος Δωρικός.

Ο κ. Σταύρος Δωρικός

Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην παρουσία του ελληνικού πολιτισμού σε λαούς της Αμερικής και παρουσίασε πολλές λέξεις , που υπήρχαν σε αρχαίους λαούς και η ρίζα τους είναι ελληνική. Τον ομιλητή παρουσίασε ο Πρόεδρος του Φιλιστορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κ. Θανάσης Γραμμέλης. Συνδιοργανωτής ήταν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου.

Οι κ.κ. Σ.Δωρικός και Θ. Γραμμέλης


 Γεννημένος στον Αμπελώνα Λαρίσης ο κ. Σταύρος Δωρικός, εργάστηκε ως πυρηνικός και μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Τορίνου. Έλαβε μέρος στο πυρηνικό ναυτικό πρόγραμμα της Ιταλικής κυβέρνησης. Υπήρξε καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών (τα τότε ΚΑΤΕΕ). Είναι ερευνητής θεμάτων σχετικών με την καταγωγή των πολιτισμών από γλωσσολογικής κυρίως απόψεως και μελετητής των γλωσσών των ιθαγενών λαών σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου