Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΑΤΣΕΡΗ



Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου από τις 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Πρόκειται για μία σειρά εντυπωσιακών έργων λαδοπαστέλ σε χαρτί της Γεραπετρίτισσας καλλιτέχνιδας Σοφίας Δατσέρη.



Η ζωγράφος επιλέγει τα θέματα της κυρίως από μοτίβα και μορφές της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Για την κ. Δατσέρη και τη δουλειά της μίλησε στα εγκαίνια της έκθεσης η κ. Μαρία Σεργάκη, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου και υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης. Από την πλευρά της η ζωγράφος  ευχαρίστησε τον ΠΑΟΔΑΝ που της παραχώρησε τον όμορφο χώρο για να παρουσιάσει τη δουλειά της.
Την περίοδο αυτή η Σοφία Δατσέρη πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής στην Αίγυπτο με τον τίτλο «Εύνοστος», που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και των Υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδας και της Αιγύπτου.




Η Σοφία Δατσέρη, γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης το 2971. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής από καλλιτέχνες της Ιεράπετρας. Από το 1995-1999 ασχολήθηκε με τη ξυλογλυπτική, τη λιθογλυπτική και τον κρητικό αργαλειό. Από το 2000 έως σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ιεράπετρα και στον Άγιο Νικόλαο. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου