Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ»




Το χώρο με τα απομεινάρια του φραγκισκανικού μοναστηριού «Φραρώ» δυτικά της Νεάπολης επέλεξαν οι διοργανωτές του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου για να παρουσιάσουν μία μαγευτική βραδιά ποίησης και μουσικής, αφιερωμένη στο κλασικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012.

Ο Γιώργος Ταβλάς και ο Μανόλης Σγουρός
απαγγέλλουν αποσπάσματα από τον "Ερωτόκριτο"

 Η υποβλητικότητα του χώρου, η σιγαλιά της νύκτας με την πρώτη αυγουστιάτικη πανσέληνο, η ομορφιά της μεραμπελλιώτικης φύσης και οι φωνές των ερμηνευτών αποτέλεσαν μοναδική εμπειρία για τους εκατοντάδες παρευρισκομένους. Την εκδήλωση άνοιξε η φιλόλογος κ. Μαρία Κωστάκη, μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ, που μίλησε για το μοναστήρι, παρουσιάζοντας στοιχεία της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής του. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης. Επιλεγμένα αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» απήγγειλαν ο Γιώργος Ταβλάς και ο Μανόλης Σγουρός. Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί:  Μανόλης Φούσκης, Κωστής Φούσκης, Γιώργος Γουλιδάκης, Ξανθούλα Πορφυράκη, Γιάννα Παπαδάκη, Μανόλης Κλώντζας και Άρης Φούσκης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αντιδήμαρχοι
και μέλη του ΠΑΟΔΑΝ
παρακολουθούν την εκδήλωση

Το Φραρώ, είναι φραγκισκανικό μοναστήρι, αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο. Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη Frari όπως ονομάζονταν οι φραγκισκανοί μοναχοί. Το καθολικό του μοναστηριού έχει τυπική ρωμαιοκαθολική αρχιτεκτονική και σήμερα είναι ερειπωμένο.    

Η βόρεια πλευρά του ερειπωμένου
μοναστηριού "Φραρώ" 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου