Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ - ΝΙΣΠΙΤΑ




Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ του Αγίου Νικολάου εκδήλωση για την παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Μιχάλη Χουρδάκη – Νίσπιτα.
«Ο Μιχάλης Χουρδάκης γεννήθηκε το 1939 και κατοικεί στη Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης. Τελείωσε το κλασικό εξατάξιο Γυμνάσιο στον τόπο γέννησης του και σπούδασε ηλεκτρονικά στην Αθήνα. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Με τη Λαογραφία καταπιάστηκε, χωρίς ούτε ο ίδιος να το καταλάβει από 18 χρόνων, αφού κατέγραφε από τότε τις ιστορίες και τις διάφορες κουβέντες των γερόντων της εποχής, γεγονός που τον βοήθησε να μιλεί και να γράφει άνετα σήμερο την Κρητική Διάλεκτο και δη στο Μεραμπελλιώτικο Γλωσσικό Ιδίωμα. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε 4 Παγκρήτια και 2 Πανελλαδικά Συνέδρια Λαογραφίας. Κατά καιρούς συνεργάζεται με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

Από αριστερά
 Γιώργος Ταβλάς, Κατερίνα Λαυρεντάκη, Σταμ.Αποστολάκης  .  

 Για το έργο του συγγραφέα μίλησε ο Χανιώτης δάσκαλος, ιστορικός ερευνητής, λαογράφος και συγγραφέας κ. Σταμάτης Αποστολάκης τον οποίο παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Σεργάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης κ. Γεώργιος Χατζιδάκης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Αποστολάκη, η κ. Κατερίνα Λαυρεντάκη και ο κ. Γιώργος Ταβλάς διάβαζαν αποσπάσματα από τα βιβλία του συγγραφέα. Την εκδήλωση πλαισίωσαν Μεραμπελλιώτικοι σκοποί από νεαρούς και ταλαντούχους συντοπίτες μουσικούς.



 Στο λόγο του ο Νίσπιτας ευχαρίστησε τον ΠΑΟΔΑΝ για την τιμητική διάκριση και προσέφερε ως αντίδωρο 150 βιβλία και 34 ογκώδεις τόμους εγκυκλοπαιδειών στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου. Στην είσοδο του ΡΕΞ λειτούργησε έκθεση βιβλίων του συγγραφέα. Στο τέλος της εσπερίδας προσφέρθηκαν ρακή και βρεχτοκούκια με ελιές από την παραγωγή του Νίσπιτα.           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου