Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

100 ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ




Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 στο κινηματοθέατρο REX του Αγίου Νικολάου, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αγίου Νικολάου για τον εορτασμό των 100 χρόνων παρουσίας του. Την ίδρυση του το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου οφείλει σε μια ξεχωριστή γυναίκα της Κρήτης, τη Ρεθυμνιώτισσα δασκάλα και διανοούμενη Καλλιρρόη Σιγανού – Παρρέν.


 Στα πλαίσια του εορτασμού του ιωβηλαίου του το Λύκειο Ελληνίδων οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων, με κορυφαία τη συναυλία του συντοπίτη και δεξιοτέχνη λυράρη Δημήτρη Σγουρού που δόθηκε στο REX. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε σκοπούς και τραγούδια της Κρήτης από το αρχείο του «πατέρα» της κρητικής λαογραφίας Παύλου Βλαστού 1860 – 1910. Το Δημήτρη Σγουρό πλαισίωναν οι συνεργάτες του  μουσικοί, Δημήτρης Σιδερής (λαούτο-τραγούδι), Στέλιος Σικάκης (λαούτο-μπουλγαρί) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά-τραγούδι). Θαυμάσια η παρουσία της χορευτικής ομάδας του Λυκείου που ακολουθούσε τα ακούσματα των ήχων της κρητικής λύρας και απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Τη χορευτική ομάδα αποτελούσαν οι: Πόπη Νικηφόρου (δασκάλα), Μαρία Δερμιτζάκη, Δέσποινα Δρακωνάκη, Αγγέλα Λασθιωτάκη, Χρυσούλα Μοιράκη, Ζήνα Ρουκουνάκη, Λάμπης Αλεξάκης και Γιώργος Μουδάτσος. Συγχαρητήρια σε όλους, μουσικούς και χορευτές.


 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιχάλης Σγουρός και Νίκος Αφορδακός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Μπετούρα και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου