Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ



Στα πλαίσια του προγράμματος «Συγγραφείς στα Σχολεία» , επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες την πόλη μας η μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέας Άλκη Ζέη. Η συγγραφέας ήταν προσκεκλημένη της Πολιτιστικής Ομάδας Καθηγητών Αγίου Νικολάου και του Συνδέσμου Φιλολόγων Λασιθίου.
 Η Άλκη Ζέη είναι η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών, το έργο της έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και πολλά βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Η συγγραφέας συνάντησε και συνομίλησε με παιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού.



 Το βράδυ της Τρίτης 10 Μαρτίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου της από τη φιλόλογο Ανθή Ρουμπελάκη, με την προβολή βίντεο. Ακολούθησε η φιλόλογος Άννα Μάμου που παρουσίασε δύο βιβλία για ενήλικες, τα «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» και η «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η συγγραφέας και απάντησε σε ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα παιδιά και τους δασκάλους.



 Η χορωδία των παιδιών των Γυμνασίων της περιοχής ερμήνευσε τραγούδι αφιερωμένο στη συγγραφέα. Η αίθουσα του Επιμελητηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και υπήρχε πολύς κόσμος έξω απ΄ αυτήν. Την επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος Μαρία Κωστάκη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου