Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Θ. ΒΑΛΤΙΝΟ



Στο πλαίσιο του προγράμματος «Συγγραφείς στα σχολεία και τις πόλεις» το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων στις πόλεις του Νομού με τη συμμετοχή του πεζογράφου και ακαδημαϊκού Θανάση Βαλτινού. Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και στο κινηματοθέατρο REX πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα όπου παρουσιάστηκε το έργο του.

Οι κ. Βαλτινός και Βλαχοδήμος

 Για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκαν επίσης ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, ο Ι. Ν. Αγίας Τριάδος και το Βιβλιοπωλείο Προμηθέας. Τον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα παρουσίασε ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Δημήτρης Βλαχοδήμος, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του και διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα βιβλία του.


Η κ. Πετράκη προσφέρει τιμητική
 πλακέτα στο συγγραφέα

Την παρουσία του Θανάση Βαλτινού στον τόπο μας χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη η οποία του πρόσφερε τιμητική πλακέτα για το έργο και την προσφορά του στα γράμματα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιάννης Σταμέλος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου κ. Βασίλης Καλιμάντζαλης.




Στο τέλος ο τιμώμενος απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου εκπροσώπησε ο πατήρ Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου