Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ




Στο μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη ήταν αφιερωμένο το φετινό «ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ» που παρουσίασε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από 21 έως 23 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο REX της πόλης μας. Την Παρασκευή η Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μαρία Κωστάκη, φιλόλογος, άνοιξε τις εκδηλώσεις μιλώντας για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 89 ετών.

Οι ομιλητές 

 Ακολούθησε ο Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ στην ομιλία του με θέμα: : «Τοπία ψυχής και μύθοι πολιτείας. Το θεατρικό σύμπαν του Ιάκωβου Καμπανέλλη», χαρακτήρησε τον Ιάκωβο Καπανέλλη ως το μεγαλύτερο νεοέλληνα θεατρικό συγγραφέα. Στη συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πεφάνης μίλησε με θέμα: «Ο κύκλος του τραγουδιού και του θεάτρου στον Ιάκωβο Καμπανέλλη». Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς πήρε το λόγο  ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Τζώρτζης. Τη βραδιά ομόρφυνε με τη συμμετοχή της η «Παιδική Χορωδία του Ωδείου Τέχνης»,  υπό τη Διεύθυνση της Ρένας Παναγιωτάκη, με τραγούδια από θεατρικά έργα του συγγραφέα. Πολλά συγχαρητήρια! Πολύ σημαντική η συμμετοχή της ΕΘΟΑΝ με το «θεατρικό αναλόγιο». Χαιρετισμό απηύθυνε η αγαπημένη κόρη του συγγραφέα, Κατερίνα Καμπανέλλη. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου στο λόγο του συνεχάρη και ευχαρίστησε τους συντελεστές των εκδηλώσεων.

Η Χορωδία του Ωδείου Τέχνης

 Το Σάββατο, μίλησε η φιλόλογος Άννα Μάμου με θέμα: «Το μήνυμα του Μαουτχάουζεν από το μνησιπήμονα πόνο στην ιστορική μνήμη». Στη συνέχεια η Σοφία Αρακαδάκη με τη δεξιοτεχνία της στο πιάνο, και η Μαρίνα Μανιαδάκη με τη μοναδική φωνή της απέδωσαν την μπαλάντα του Μαουτχάουζεν του Μίκη Θεοδωράκη. Κείμενα διάβασαν ο Μανόλης Σγουρός και η Μαριάνθη Μενεγάκη.

Η Μαρίνα Μανιαδάκη



 Η Τρίτη και τελευταία βραδιά ήταν αφιερωμένη  στον «κινηματογραφικό Ιάκωβο Καμπανέλλη». Μίλησε ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την προβολή της ταινίας Το κανόνι και τ΄ αηδόνι.

 Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν: Μαρία Κωστάκη, Κατερίνα Παχυγιαννάκη, Μαρία Πιτίδου, Κατερίνα Γιωτοπούλου, Άννα Μάμου
Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Μαυροειδής    



Η ομιλία Μπακογιαννόπουλου σε βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου